Het regelen van je hypotheek is niet het enige wat komt kijken bij het kopen van jouw eerste woning. De woning zal ook verzekerd moeten worden en jij en je partner zullen ook rekening moeten houden met gebeurtenissen die hopelijk nooit plaatsvinden, maar wel een risico vormen. Hier lees je wat je verder nog meer moet regelen.

Risico’s

Als je een hypotheek afsluit, zul je allereerst overwegen wat op dit moment in jouw leven de beste keuze is en op grond daarvan de hypotheek in te richten. Dat is logisch. Maar denk je ook aan wat er in de toekomst zou kunnen veranderen? Houd altijd rekening met gebeurtenissen die hopelijk nooit plaatsvinden, maar wel een risico zijn. Zoals een echtscheiding, verlies van inkomen, overlijden of een tegenvallend pensioen. Hiervoor kun je je verzekeren. Laat je hierover informeren door een adviseur http://www.hypotheekshop.nl/maak-een-afspraak.Woonhuisverzekeringen (ofwel de schadeverzekeringen) Een schadeverzekering is een verzekering die tot doel heeft de verzekerde na het optreden van een verzekerd risico schadeloos te stellen.Gericht op jouw eerste woning moet je rekening houden met de volgende schadeverzekeringen:
> Opstal

De opstalverzekering dekt de schade aan jouw huis als gevolg van in de polis genoemde risico’s, zoals brand, storm, inbraak, neerslag, bliksem, explosie of vorst. De financiële gevolgen hiervan zijn vaak zeer groot. Vaak kun je naast de standaarddekking ook kiezen voor een uitgebreidere dekking. Wanneer je voor jouw koophuis een hypotheek afsluit, ben je vaak verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Een opstalverzekering wordt vaak op basis van de herbouwwaarde van de woning afgesloten.

> Inboedel
De inboedelverzekering dekt onder andere de schade aan de spullen in jouw huis als gevolg van in de polis genoemde risico’s zoals brand, storm, diefstal, neerslag, bliksem, explosie of vorst. De financiële gevolgen hiervan zijn vaak zeer groot. Vaak kun je naast de standaarddekking ook kiezen voor een uitgebreidere dekking. Voor bepaalde zeer waardevolle spullen, bijvoorbeeld sieraden, is het mogelijk om een speciale verzekering afsluiten.

> Aansprakelijkheidverzekering
Er zijn vervelende gebeurtenissen waar je voor aansprakelijk gesteld kunt worden. Niet alleen ongelukjes die je zelf veroorzaakt, maar ook bijvoorbeeld die van jouw kinderen of huisdieren. Voor zulke situaties is het verstandig een aansprakelijkheidsverzekering te hebben.

> Rechtsbijstand
Niemand verwacht het. Toch kun je onverwachts terecht komen in een juridisch conflict. De juridische kosten kunnen zorgen voor zware financiële zorgen. Een rechtsbijstandverzekering geeft jou recht op rechtshulp.

> Nutsvoorzieningen
Nadat je de woning hebt gekocht en de financiering is geregeld komen de nutsvoorzieningen aanbod. Nutsvoorzieningen als gas, water, elektriciteit, kabel en internet. Zorg ervoor dat je tijdig onderzoek hebt gedaan naar de verschillende aanbieders hiervan, zodat op de dag van de sleuteloverdracht de aansluitingen in orde zijn of gemaakt kunnen worden.